Mountainbike

Echte bikkels doen het in het Ertsgebergte!

Het Ertsgebergte ademt mountainbiken.
Bijna wekelijks is er in de zomermaanden wel een uitgezette route voor familie tot profi´s.

Grenzlandtour Arnsfeld 19 Mei 2019

Trail Park Klinovec

In het bos nabei Jáchymov vind je 22 km glooiende paden die speciaal zijn ontworpen voor het plezier tijdens het mountainbiken. De routes zijn ingedeeld in drie verschillende moeilijkheidsgraden, de bijbehorende moeilijkheidsgraad is hier te vinden: startende wielrenners, gezinnen met kinderen en meer ervaren fietsers. De 3,3 km lange afdaling wacht op de meest veeleisende mountainbiker. Terug naar het beginpunt van de paden neemt de vierpersoons stoeltjeslift Prima Express je meenaar boven. Voor een beginner kun je over ruw terrein rijden en je basisvaardigheden mountainbiken op bouwen in het Skill Center aan het beginpunt van de paden.MTB uitdaging in het donkere woud

Stoneman Miriquidi

Miriquidi is een middeleeuwse benaming voor het Ertsgebergte in het oosten van Duitsland en betekent Donker Woud. Het Ertsgebergte is een oud mijngebied, heeft toppen tot boven de 1200 meter en ligt op de grens tussen Duitsland en Tsjechië, op ongeveer 150 kilometer ter zuiden van Leipzig.

Eind mei 2014 is in dit gebied de compleet bewegwijzerde mountainbikeroute Stoneman Miriquidi geopend. Stoneman is een beproefd concept dat mountainbike legende ​Roland Stauder in zijn geboortestreek de Dolomieten heeft ontwikkeld. Roland was zo onder de indruk van het Ertsgebergte dat hij zijn concept ook hier heeft uitgerold.
Stoneman Miriquidi

De 162 kilometer lange Stoneman Miriquidi route voert door 2 landen en over 9 bergtoppen waarbij in totaal 4400 hoogtemeters moeten worden overwonnen. Je rijdt de route in je eigen tempo. De hele route is prima bewegwijzerd met duidelijke bordjes. Op iedere bergtop staat een stempelautomaat met informatiebord. Dit bord geeft de route naar de volgende bergtop aan. Ook bezienswaardigheden en bijzonderheden onderweg worden op de informatieborden beschreven.

De beklimmingen zijn meestal over brede bospaden, gravelwegen en soms asfalt. De afdalingen gaan over bospaden, gravelwegen en deels singletracks.
De beklimmingen zijn meestal niet heel steil, wel lang.
​Sommige stukjes zijn echter wel degelijk steil.
De afdalingen zijn niet echt technisch afgezien de stukken op het Trailcenter Rabenberg en in de afdaling van de skipiste op de Plescivec.


De Stoneman Miriquidi is in een, twee of drie dagen te rijden. Daarom is het volbrengen haalbaar voor iedere biker met een goede conditie en redelijke technische beheersing van zijn/haar bike. Ook getrainde duursporters als schaatsers, wielrenners en hardlopers kunnen de Stoneman Miriquidi uitrijden op hun eigen niveau als ze MTB-ervaring hebben of  een MTB-training hebben gevolgd.

Georganiseerd vanuit Nederland: Stoneman Challenge  27-28-29 Juni 2019

De Stoneman Miriquidi Road ( nieuw vanaf 16 Juni tot midden November )

2 Landen, 290 Kilometer, 4900 Hoogtemeters over 13 bergen